Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie snapt Arriva's treinenbesluit 11devande11de

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 16:25

Het provinciebestuur is het vanuit het oogpunt van veiligheid eens met het besluit van Arriva om tijdens de aftrap van de Vastelaovend op 11 november geen treinen te laten rijden naar station Randwyck bij congrescentrum MECC. Ook mogen er geen verklede carnavalsvierders in de bus mee.

De 11devande11de vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in het MECC in plaats van in de openlucht op het Vrijthof.

Begrip
In een eerste reactie zegt een woordvoerder namens het provinciebestuur "dat wij de overwegingen van Arriva vanuit veiligheidsperspectief begrijpen en onderschrijven". Wel houdt het provinciebestuur de mogelijkheid open om toch met Arriva in gesprek te gaan over de kwestie. "Dat is nog onderwerp van gesprek", aldus de woordvoerder.

Actie
In navolging van de PvdA in het Limburgs Parlement dringt nu ook D66 aan op actie van het provinciebestuur. Net als de PvdA is D66 erg verbaasd over het besluit van Arriva. D66 vindt het juist de taak van Arriva om er bij evenementen voor te zorgen dat bezoekers veilig kunnen worden vervoerd. "Moeten we ons ook zorgen maken om het vervoer naar Pinkpop in Landgraaf en de Boetegewoene Boetezitting in Venlo", zo vraagt fractievoorzitter Leon Vaessen zich af in schriftelijke vragen.

Hij pleit er dan ook voor dat het provinciebestuur met Arriva naar oplossingen gaat zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen