Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie snapt Arriva's treinenbesluit 11devande11de

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 16:25

Het provinciebestuur is het vanuit het oogpunt van veiligheid eens met het besluit van Arriva om tijdens de aftrap van de Vastelaovend op 11 november geen treinen te laten rijden naar station Randwyck bij congrescentrum MECC. Ook mogen er geen verklede carnavalsvierders in de bus mee.

De 11devande11de vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in het MECC in plaats van in de openlucht op het Vrijthof.

Begrip
In een eerste reactie zegt een woordvoerder namens het provinciebestuur "dat wij de overwegingen van Arriva vanuit veiligheidsperspectief begrijpen en onderschrijven". Wel houdt het provinciebestuur de mogelijkheid open om toch met Arriva in gesprek te gaan over de kwestie. "Dat is nog onderwerp van gesprek", aldus de woordvoerder.

Actie
In navolging van de PvdA in het Limburgs Parlement dringt nu ook D66 aan op actie van het provinciebestuur. Net als de PvdA is D66 erg verbaasd over het besluit van Arriva. D66 vindt het juist de taak van Arriva om er bij evenementen voor te zorgen dat bezoekers veilig kunnen worden vervoerd. "Moeten we ons ook zorgen maken om het vervoer naar Pinkpop in Landgraaf en de Boetegewoene Boetezitting in Venlo", zo vraagt fractievoorzitter Leon Vaessen zich af in schriftelijke vragen.

Hij pleit er dan ook voor dat het provinciebestuur met Arriva naar oplossingen gaat zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen