Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie schrapte nog nooit plan duurzame energie

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 13:09

Het provinciebestuur - inclusief gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie - heeft nog nooit een project of plan op het gebied van duurzame energie geschrapt of in de koelkast gezet.

Dat antwoordt het provinciebestuur op schriftelijke vragen van Lokaal-Limburg en de PvdA.

Tegengehouden
Die verwezen naar uitspraken van partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie op een bijeenkomst van de Limburgse afdeling van zijn partij in Limbricht. Daar zei hij dat gedeputeerde Burlet hard bezig is het mooie Limburgse landschap te beschermen tegen windmolens en zonneweides en dat hij ook al heel wat van dergelijke projecten heeft tegen gehouden.

Nog nooit gebeurd
Maar dat is dus nog nooit gebeurd, aldus het provinciebestuur. "De uitspraken komen volledig voor rekening van de heer Baudet. Zij geven niet het standpunt van ons college weer, zoals verwoord in het collegeprogramma 2019-2023", zo staat in het antwoord.

Invloed beperkt
Het provinciebestuur wijst er ook op dat zijn wettelijke en beleidsmatige rol bij de aanleg van zonneweides beperkt is en dat dat in de eerste plaats een zaak van gemeenten is.

Het zegt de afgelopen jaren alleen inhoudelijke opmerkingen en adviezen aan gemeenten te hebben gegeven op dit terrein.

Provinciaal beleid
In het antwoord valt verder te lezen dat zonne- en windenergie een duidelijke plek krijgen in het provinciaal beleid voor de overgang naar duurzame energie. Dat is in het tweede kwartaal van volgend jaar klaar.

De komende tijd moeten daar wel de uitgangspunten, de uitwerking en de precieze opgave nog voor worden uitgewerkt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen