Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie schrapte nog nooit plan duurzame energie

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 13:09

Het provinciebestuur - inclusief gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie - heeft nog nooit een project of plan op het gebied van duurzame energie geschrapt of in de koelkast gezet.

Dat antwoordt het provinciebestuur op schriftelijke vragen van Lokaal-Limburg en de PvdA.

Tegengehouden
Die verwezen naar uitspraken van partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie op een bijeenkomst van de Limburgse afdeling van zijn partij in Limbricht. Daar zei hij dat gedeputeerde Burlet hard bezig is het mooie Limburgse landschap te beschermen tegen windmolens en zonneweides en dat hij ook al heel wat van dergelijke projecten heeft tegen gehouden.

Nog nooit gebeurd
Maar dat is dus nog nooit gebeurd, aldus het provinciebestuur. "De uitspraken komen volledig voor rekening van de heer Baudet. Zij geven niet het standpunt van ons college weer, zoals verwoord in het collegeprogramma 2019-2023", zo staat in het antwoord.

Invloed beperkt
Het provinciebestuur wijst er ook op dat zijn wettelijke en beleidsmatige rol bij de aanleg van zonneweides beperkt is en dat dat in de eerste plaats een zaak van gemeenten is.

Het zegt de afgelopen jaren alleen inhoudelijke opmerkingen en adviezen aan gemeenten te hebben gegeven op dit terrein.

Provinciaal beleid
In het antwoord valt verder te lezen dat zonne- en windenergie een duidelijke plek krijgen in het provinciaal beleid voor de overgang naar duurzame energie. Dat is in het tweede kwartaal van volgend jaar klaar.

De komende tijd moeten daar wel de uitgangspunten, de uitwerking en de precieze opgave nog voor worden uitgewerkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen