Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie opent integriteitsmeldpunt

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 19:47

De provincie Limburg opent op 23 maart een meldpunt integriteitsschendingen. Maarten de Jong is door provincie benoemd tot Adviseur Integriteit.

Bij hem kunnen collega-bestuurders, ambtenaren, organisaties, bedrijven of burgers melding maken van leden van Provinciale Staten of leden van Gedeputeerde Staten wiens integriteit volgens hen in het gedrang is.

Feitenonderzoek
De Jong bespreekt die meldingen vervolgens met de Commissaris van de Koning. Bovendien kan hij de Commissie Integriteit - door de Provinciale Staten op 4 juli 2014 ingesteld - adviseren om een onderzoek te starten naar aanleiding van een melding.

Criminoloog
Maarten de Jong is 67 jaar. Hij is criminoloog en werkte in het verleden onder meer voor woningstichting Rochdale, het Ministerie van Justitie en de Wereldbank in Washington. De Jong wordt voor twee jaar aangesteld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bovens maant politici: Limburg kijkt mee wat u uitspookt
Limburgse gedeputeerden grossieren in nevenfuncties
Zeven gedeputeerden nu officieel in functie
Ger Koopmans AG (7 apr 2020)
Opheldering over vermeende belangenverstrengeling Koopmans
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen