Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie opent integriteitsmeldpunt

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 19:47

De provincie Limburg opent op 23 maart een meldpunt integriteitsschendingen. Maarten de Jong is door provincie benoemd tot Adviseur Integriteit.

Bij hem kunnen collega-bestuurders, ambtenaren, organisaties, bedrijven of burgers melding maken van leden van Provinciale Staten of leden van Gedeputeerde Staten wiens integriteit volgens hen in het gedrang is.

Feitenonderzoek
De Jong bespreekt die meldingen vervolgens met de Commissaris van de Koning. Bovendien kan hij de Commissie Integriteit - door de Provinciale Staten op 4 juli 2014 ingesteld - adviseren om een onderzoek te starten naar aanleiding van een melding.

Criminoloog
Maarten de Jong is 67 jaar. Hij is criminoloog en werkte in het verleden onder meer voor woningstichting Rochdale, het Ministerie van Justitie en de Wereldbank in Washington. De Jong wordt voor twee jaar aangesteld.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bovens maant politici: Limburg kijkt mee wat u uitspookt
Limburgse gedeputeerden grossieren in nevenfuncties
Provinciebestuurders Limburg stevig doorgelicht
Zeven gedeputeerden nu officieel in functie
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen