Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie opent informatiepunt na incident met Boeing 747

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 20:47

De provincie Limburg neemt een stuk van de regie over bij de afwikkeling van de schade na het incident met de Boeing 747. Dat vrachttoestel kreeg zaterdag kort na vertrek te maken met een steekvlam in de motor waardoor brokstukken in de wijde omgeving terecht kwamen.

Volgens gedeputeerde Joost van den Akker is het digitale info-punt voor mensen met schade die er zelf niet uitkomen. Hij zei dat donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. In totaal zijn er in de omgeving van Meerssen meer dan tweehonderd delen van de kapotte motor aangetroffen.

Lees ook: Brokstukken Meerssen: Boeing vertrokken vanaf vliegveld Luik

Schade-afwikkeling
Het onderzoek naar de oorzaak van het incident is nog in volle gang. En dat maakt de schade-afwikkeling lastig. Mensen die schade hebben aan hun woning of auto moeten eerst een beroep doen op hun eigen verzekering. Schade-expert Jordi van Croonenborgh: "Zolang we de oorzaak niet precies weten, blijft de vraag van de aansprakelijkheid lastig. Misschien is er wel een drone in de motor van het toestel gevlogen en dan krijg je een heel ander verhaal." Andere mogelijke oorzaken zijn metaalmoeheid of vogels die in de motor zijn gevlogen.

Vier motoren
Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen noemde het voorval 'niet gevaarlijk'. Volgens hem zijn piloten goed getraind op situaties waarbij een motor uitvalt. "Ze weten dan precies wat ze moeten doen om het toestel toch veilig aan de grond te zetten." De 747 beschikt over vier motoren.

Kerosine
Uit gegevens blijkt dat het vrachtvliegtuig zaterdag om 16.10 uur vertrok van Maastricht Aachen Airport. Op een hoogte van driehonderd meter ontstond plotseling een steekvlam in een linker motor. Omdat het toestel te veel brandstof aan boord had, werd boven België kerosine geloosd om pas om 17.30 uur veilig in Luik te landen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen