Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie opent informatiepunt na incident met Boeing 747

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 20:47

De provincie Limburg neemt een stuk van de regie over bij de afwikkeling van de schade na het incident met de Boeing 747. Dat vrachttoestel kreeg zaterdag kort na vertrek te maken met een steekvlam in de motor waardoor brokstukken in de wijde omgeving terecht kwamen.

Volgens gedeputeerde Joost van den Akker is het digitale info-punt voor mensen met schade die er zelf niet uitkomen. Hij zei dat donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. In totaal zijn er in de omgeving van Meerssen meer dan tweehonderd delen van de kapotte motor aangetroffen.

Lees ook: Brokstukken Meerssen: Boeing vertrokken vanaf vliegveld Luik

Schade-afwikkeling
Het onderzoek naar de oorzaak van het incident is nog in volle gang. En dat maakt de schade-afwikkeling lastig. Mensen die schade hebben aan hun woning of auto moeten eerst een beroep doen op hun eigen verzekering. Schade-expert Jordi van Croonenborgh: "Zolang we de oorzaak niet precies weten, blijft de vraag van de aansprakelijkheid lastig. Misschien is er wel een drone in de motor van het toestel gevlogen en dan krijg je een heel ander verhaal." Andere mogelijke oorzaken zijn metaalmoeheid of vogels die in de motor zijn gevlogen.

Vier motoren
Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen noemde het voorval 'niet gevaarlijk'. Volgens hem zijn piloten goed getraind op situaties waarbij een motor uitvalt. "Ze weten dan precies wat ze moeten doen om het toestel toch veilig aan de grond te zetten." De 747 beschikt over vier motoren.

Kerosine
Uit gegevens blijkt dat het vrachtvliegtuig zaterdag om 16.10 uur vertrok van Maastricht Aachen Airport. Op een hoogte van driehonderd meter ontstond plotseling een steekvlam in een linker motor. Omdat het toestel te veel brandstof aan boord had, werd boven Belgiƫ kerosine geloosd om pas om 17.30 uur veilig in Luik te landen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen