Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie niet in discussie over PVV-uitspraken

Geplaatst opdonderdag 15 juni 2017 - 15:25

Het provinciebestuur mengt zich niet in de discussie over de omstreden PVV-uitspraken van directeur Ad Knotter van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL).

Knotter vindt de PVV racistisch en anti-democratisch. Daarom zou de partij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart ook buiten de colleges van B&W in Limburg moeten worden gehouden.

Populisme
Knotter
zei dat een maand geleden tijdens een debat over populisme. Dat was georganiseerd door het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG). De PVV in het Limburgs Parlement vindt de uitspraken van Knotter ondemocratisch en een opzettelijke schoffering van een groot deel van de Limburgse bevolking.

Afstand
Daarom vroeg zij het provinciebestuur daarvan publiekelijk afstand te nemen. Maar dat is daar niet bereid omdat de provincie daar niet over gaat. Het heeft niks met provinciaal beleid te maken, zo stelt het in antwoord op schriftelijke vragen van de PVV.

Lees ook:
-
PVV haalt hard uit naar hoogleraar Ad Knotter
- LGOG geen partij in uitspraken Knotter

Werkplan
Wel vindt zij het debat over populisme passen binnen het afgesproken werkplan van de LGOG. Die organisatie krijgt - net als het SHCL - subsidie van de provincie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV haalt hard uit naar hoogleraar Ad Knotter
LGOG geen partij in uitspraken Knotter
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
Provinciale politiek bijeen over affaire Verheijen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen