Overslaan en naar de inhoud gaan

'Provincie moet meer invloed krijgen bij fusies ziekenhuizen'

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2015 - 11:16

De provincie moet meer invloed krijgen bij fusies van ziekenhuizen. Dat stelt GroenLinks in het Limburgs Parlement voor in schriftelijke vragen.

De partij verwijst naar de fusie van Orbis in Sittard-Geleen en Atrium in Heerlen.

Minder gespecialiseerd
Volgens GroenLinks leidt die tot minder gespecialiseerde zorg in de regio omdat bepaalde zorg nog maar op één plek beschikbaar is zoals de behandeling van borstkanker. Ook is sprake van een stijging van de kosten van vijf procent. GroenLinks concludeert daar uit dat Atrium-Orbis 'nauwelijks tot geen oog heeft voor betaalbaarheid en publieke belangen'.

Patiënt wordt de dupe
Volgens statenlid Andy Rossel lijkt de patiënt in de regio dan ook de dupe te worden van deze fusie. "Er wordt minder zorg geleverd voor een hogere prijs. Bij fusies moet meer gekeken worden vanuit het belang van de regio."

Taak voor de provincie
Daarom vindt het GroenLinks-statenlid dat hier een taak voor de provincie ligt omdat het een zaak is die het gemeentelijk niveau overstijgt maar te specifiek is voor het Rijk. "
Ik wil daarom van Gedeputeerde Staten weten of zij het met GroenLinks eens is en hoe zij deze handschoen gaat oppakken", zegt Rossel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Eén groot ziekenhuis in Zuid-Limburg onhaalbaar'
Statenfractie SP wil ziekenhuisfusie stoppen
Banken beklinken ziekenhuisfusie Orbis en Atrium
Alle borstkankerzorg naar Geleen, artsen Atrium boos
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen