Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie moet inventarisatie aardgasvrije wijken maken

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 14:02

De Werkgroep Verduurzaming Energienetwerken wil weten welke wijken in Limburg gebruik zouden kunnen maken van een regeling van het Rijk om op korte termijn aardgasvrij te worden. Het provinciebestuur moet dat inventariseren, zo stelt de werkgroep in schriftelijke vragen.

De ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Eric Wiebes van Economie hebben gemeenten uitgenodigd om vóór 1 juli wijken aan te melden die tussen 2019 en 2023 aardgasvrij kunnen worden. Een selectie daarvan komt dan in aanmerking voor een rijkssubsidie van 8500 euro per woning.

Aanvragen
Met het oog daarop vraagt de Werkgroep het provinciebestuur niet alleen op een rijtje te zetten om welke wijken in Limburg het kan gaan, maar
ook om gemeenten bij eventuele aanvragen voor de regeling te ondersteunen.

Verder is ze geïnteresseerd in wat het provinciebestuur denkt zelf 'aanvullend' te kunnen doen om aardgasvrije wijken te stimuleren.

Coalitie
In de Werkgroep Verduurzaming
Energienetwerken zijn de coalitiepartijen D66, CDA, SP en PvdA vertegenwoordigd en de oppositiepartijen GroenLinks en Partij voor de Dieren. Coalitie-partij VVD en de oppositiepartijen PVV, 50Plus, Volkspartij Limburg en Lokaal-Limburg zitten niet of niet meer in de werkgroep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen