Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie moet inventarisatie aardgasvrije wijken maken

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 14:02

De Werkgroep Verduurzaming Energienetwerken wil weten welke wijken in Limburg gebruik zouden kunnen maken van een regeling van het Rijk om op korte termijn aardgasvrij te worden. Het provinciebestuur moet dat inventariseren, zo stelt de werkgroep in schriftelijke vragen.

De ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Eric Wiebes van Economie hebben gemeenten uitgenodigd om vóór 1 juli wijken aan te melden die tussen 2019 en 2023 aardgasvrij kunnen worden. Een selectie daarvan komt dan in aanmerking voor een rijkssubsidie van 8500 euro per woning.

Aanvragen
Met het oog daarop vraagt de Werkgroep het provinciebestuur niet alleen op een rijtje te zetten om welke wijken in Limburg het kan gaan, maar
ook om gemeenten bij eventuele aanvragen voor de regeling te ondersteunen.

Verder is ze geïnteresseerd in wat het provinciebestuur denkt zelf 'aanvullend' te kunnen doen om aardgasvrije wijken te stimuleren.

Coalitie
In de Werkgroep Verduurzaming
Energienetwerken zijn de coalitiepartijen D66, CDA, SP en PvdA vertegenwoordigd en de oppositiepartijen GroenLinks en Partij voor de Dieren. Coalitie-partij VVD en de oppositiepartijen PVV, 50Plus, Volkspartij Limburg en Lokaal-Limburg zitten niet of niet meer in de werkgroep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen