Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Provincie moet geldschieter worden voor mijncongres'

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 22:11

De provincie moet één van de geldschieters worden van een congres over de sociaal-economische positie van klein- en achterkleinkinderen van oud-mijnwerkers.

PvdA-statenlid Lars Kockelkoren pleit daarvoor in schriftelijke vragen.

Oud-mijnwerkers
Het congres is een initiatief van de Limburgse Adviesraad Oud-Mijnwerkers. Die werd in september 2013 opgericht en zegt oud-mijnwerkers van alle mijnen in Limburg te vertegenwoordigen.

Mijngeschiedenis
De Adviesraad, waarvan oud-FNV Limburg voorzitter Wiel Friedrichs voorzitter is, wil zich sterk maken voor projecten en activiteiten die met de Limburgse mijngeschiedenis te maken hebben.
Het congres is daar één van.

Werkgelegenheid
Volgens PvdA-statenlid Kockelkoren kampt de Mijnstreek nog steeds met de gevolgen van de mijnsluiting. Daarom vindt hij het een goed initiatief om een congres te organiseren over de mogelijkheden van economische groei en daarmee meer werkgelegenheid voor de klein- en achterkleinkinderen van oud-mijnwerkers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen
Mijnwerkerspensioen tot 13 procent omhoog
Limburgse PvdA komt al genoeg buiten de deur
Jack Vinders: 'De burger is klaar met de PvdA'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen