Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Provincie moet geldschieter worden voor mijncongres'

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 22:11

De provincie moet één van de geldschieters worden van een congres over de sociaal-economische positie van klein- en achterkleinkinderen van oud-mijnwerkers.

PvdA-statenlid Lars Kockelkoren pleit daarvoor in schriftelijke vragen.

Oud-mijnwerkers
Het congres is een initiatief van de Limburgse Adviesraad Oud-Mijnwerkers. Die werd in september 2013 opgericht en zegt oud-mijnwerkers van alle mijnen in Limburg te vertegenwoordigen.

Mijngeschiedenis
De Adviesraad, waarvan oud-FNV Limburg voorzitter Wiel Friedrichs voorzitter is, wil zich sterk maken voor projecten en activiteiten die met de Limburgse mijngeschiedenis te maken hebben.
Het congres is daar één van.

Werkgelegenheid
Volgens PvdA-statenlid Kockelkoren kampt de Mijnstreek nog steeds met de gevolgen van de mijnsluiting. Daarom vindt hij het een goed initiatief om een congres te organiseren over de mogelijkheden van economische groei en daarmee meer werkgelegenheid voor de klein- en achterkleinkinderen van oud-mijnwerkers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen
Mijnwerkerspensioen tot 13 procent omhoog
Limburgse PvdA komt al genoeg buiten de deur
Jack Vinders: 'De burger is klaar met de PvdA'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen