Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie mengt zich niet in discussie over asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 12:55

Het provinciebestuur neemt geen standpunt in over illegale, uitgeprocedeerde asielzoekers en hun opvang.

"We hebben geen taak en bemoeienis op dit gebied", staat in het antwoord op vragen van PVV en PvdA.

Ondersteunen
Begin deze maand werd bekend dat vier hulporganisaties in Zuid-Limburg de handen ineen slaan om illegalen bad, bed en brood te bieden.
De PvdA vroeg het provinciebestuur om met de organisaties in overleg te gaan en hen daar waar nodig te ondersteunen. Daar voelt het provinciebestuur niks voor.

Subsidie van de provincie
Eén van de vier organisaties - de Dienst Kerk en Samenleving van het bisdom - krijgt jaarlijks 38.000 euro subsidie van de provincie. Maar dat geld wordt niet voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers gebruikt, zegt het provinciebestuur.

PVV
Het Limburgs Parlement sprak vrijdag over het standpunt van de PVV dat er 'geen cent gemeenschapsgeld mag gaan naar die opvang.' De PVV vindt dat illegalen het land moeten verlaten als ze uitgeprocedeerd zijn. Als ze dat niet doen, moeten ze zelf de gevolgen daarvan dragen, aldus de partij.

'Wilde beesten'
De SP stelde daar mondelinge vragen over. Volgens fractievoorzitter Daan Prevoo ontzegt de PVV 'mensen de meest basale vorm van menswaardigheid, solidariteit en hulpvaardigheid.' De PvdA stelde dat de PVV illegalen 'wegzet als wilde beesten.'

Heemels
Een echt debat werd het niet omdat de hoofdrolspeler - fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV - er niet was. In zijn plaats las PVV-statenlid Donald Fijnje de antwoorden van Heemels voor.

Naar schatting bevinden zich in het zuiden van de provincie zo'n 100 tot 120 uitgeprocedeerde asielzoekers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs Parlement: plan voor tekort sociale huurwoningen
Brief Heemels: 'graaierigheid van pluche klevende elite'
PVV'er Heemels spreekt schande van uitsluiting PVV
PVV woest over exit coalitieonderhandelingen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen