Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie mengt zich niet in crisis bij Kledingbank

Geplaatst opvrijdag 13 november 2015 - 16:07

De provincie voelt zich niet geroepen een onderzoek in te stellen naar de perikelen bij de Kledingbank Limburg.

Dat maakte gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen vrijdag opnieuw duidelijk tijdens een commissievergadering van Provinciale Staten.

Crisissfeer
Bij de Kledingbank is al maanden sprake van een crisissfeer. Het bestuur ligt overhoop met de inmiddels ontslagen, maar terugvechtende directeur Ron Verhees. In het kielzog van Verhees stapten ook twee bestuursleden op. Over en weer regent het beschuldigingen.

Aan de bel
Voor GroenLinks en PVV aanleiding opnieuw bij de gedeputeerde aan de bel te trekken en een onafhankelijk onderzoek te eisen.

Interne sores
Van Rijnsbergen zei niet gerechtigd te zijn om zich te mengen in de interne sores van de Kledingbank. De gedeputeerde voerde eerder dit najaar wel een gesprek met de overgebleven bestuursleden, waarin ze onder meer heeft gewezen op de imagoschade voor de Kledingbank.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

GroenLinks heeft forse kritiek op stopzetten subsidies
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
'Kritiek op stoppen subsidie KPJ en PGCJ onjuist'
Toga advocaat
KPJ neemt advocaat in arm voor behoud subsidie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen