Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: maatregelen nodig om fileleed A2 te verzachten

Geplaatst opvrijdag 18 november 2016 - 14:38

Het provinciebestuur gaat met Rijkswaterstaat in overleg over extra maatregelen om doorstroming van het verkeer op de A2 te verbeteren na een ongeluk.

In antwoord op schriftelijke vragen van Volkspartij Limburg en PVV wordt erkend dat die maatregelen 'mogelijk en nodig' zijn, met name tussen de knooppunten Kerensheide bij Geleen en Het Vonderen bij Roermond.

Alternatieve routes
Volgens het provinciebestuur wordt het verkeer al verwezen naar alternatieve routes bij een (gedeeltelijke) afsluiting van de A2. Momenteel wordt gewerkt aan een verbetering van de afstemming van verkeerslichten op die routes. Maar er moet meer gebeuren, erkent het provinciebestuur.

Weginspecteurs
Volkspartij Limburg en PVV pleitten in hun vragen voor het inzetten van weginspecteurs bij ongevallen. Het provinciebestuur stelt dat daar landelijke afspraken over bestaan. Maar zij wil wel laten onderzoeken of er geen aanvulling voor de A2 op dit punt noodzakelijk is.

Van Rey
Fractievoorzitter Jos van Rey van de Volkspartij Limburg is niet tevreden over het antwoord. Hij vindt dat het provinciebestuur "blijkbaar niet het spoedeisende karakter van extra maatregelen in de gaten heeft". Er moet actie worden ondernomen in plaats van te praten en te vergaderen, aldus Van Rey. Hij wijst op een file van 15 kilometer die donderdag op de A2 ontstond na een ongeluk. Door modder op de spitsstrook werd die onnodig lang, zo stelt Van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Overzicht A67: ongevallen en opstoppingen
Knooppunt Zaarderheiken
Vertraging aanleg derde rijstrook knooppunt Zaarderheiken
A2 om 15:00 uur weer gedeeltelijk open
Roertunnel weer open na spoedreparatie camera's
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen