Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie maakt zich toch hard voor station Grubbenvorst

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 14:18

De provinciale politiek gaat via de Tweede Kamer proberen om alsnog de aanleg van station Grubbenvorst te realiseren.

Op initiatief van CDA-statenlid Jeu Titulaer gaat er een brandbrief naar de fracties in Den Haag. Volgens hem is dit een uitgelezen moment om 'ons volop op de Tweede Kamer te richten nu er een nieuw kabinet met nieuwe spelers is en er een open begroting ligt'.

Grubbenvorst
Station Grubbenvorst was jarenlang onderdeel van het plan voor elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Door een plotseling tekort, voelt het provinciebestuur zich genoodzaakt het station te schrappen. Dat scheelt namelijk 6,4 miljoen euro.

Ondanks deze financiële drijfveer vindt de provinciale politiek het unaniem niet wenselijk dat het station geschrapt wordt. Daarom gaat het nu in Den Haag aan de bel trekken.

Lees ook: Station Grubbenvorst lijkt gepasseerd station

Begroting
Eind oktober of begin november bespreekt de Tweede Kamer de begroting voor de infrastructuur voor volgend jaar. Dan zou het extra geld voor station Grubbenvorst geregeld moeten worden. Op 10 november moet het Limburgs Parlement dan een knoop doorhakken.

Nadenken
CDA-gedeputeerde Hubert Mackus stelde vrijdag in de statencommissie dat de bal nu bij het Rijk ligt. Hij maakte daarbij wel duidelijk dat de provincie ook over een extra bijdrage na wil denken als het Rijk met een bod komt.

Lees ook: 'Niet doorgaan treinstation Grubbenvorst is onacceptabel'

Op aandringen van SP en Volkspartij Limburg gaat Mackus ook met de ondernemers in de regio om de tafel zitten over een bijdrage aan het station. "Bij de A73 hebben de ondernemers ook mee betaalt", aldus Van Rey.

Geen uitstel
Gedeputeerde Mackus vindt het niet verstandig om een besluit over Grubbenvorst uit te stellen, omdat anders de elektrificatie van de Maaslijn in 2020 niet wordt gehaald.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen