Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie maakt zich toch hard voor station Grubbenvorst

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 14:18

De provinciale politiek gaat via de Tweede Kamer proberen om alsnog de aanleg van station Grubbenvorst te realiseren.

Op initiatief van CDA-statenlid Jeu Titulaer gaat er een brandbrief naar de fracties in Den Haag. Volgens hem is dit een uitgelezen moment om 'ons volop op de Tweede Kamer te richten nu er een nieuw kabinet met nieuwe spelers is en er een open begroting ligt'.

Grubbenvorst
Station Grubbenvorst was jarenlang onderdeel van het plan voor elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Door een plotseling tekort, voelt het provinciebestuur zich genoodzaakt het station te schrappen. Dat scheelt namelijk 6,4 miljoen euro.

Ondanks deze financiële drijfveer vindt de provinciale politiek het unaniem niet wenselijk dat het station geschrapt wordt. Daarom gaat het nu in Den Haag aan de bel trekken.

Lees ook: Station Grubbenvorst lijkt gepasseerd station

Begroting
Eind oktober of begin november bespreekt de Tweede Kamer de begroting voor de infrastructuur voor volgend jaar. Dan zou het extra geld voor station Grubbenvorst geregeld moeten worden. Op 10 november moet het Limburgs Parlement dan een knoop doorhakken.

Nadenken
CDA-gedeputeerde Hubert Mackus stelde vrijdag in de statencommissie dat de bal nu bij het Rijk ligt. Hij maakte daarbij wel duidelijk dat de provincie ook over een extra bijdrage na wil denken als het Rijk met een bod komt.

Lees ook: 'Niet doorgaan treinstation Grubbenvorst is onacceptabel'

Op aandringen van SP en Volkspartij Limburg gaat Mackus ook met de ondernemers in de regio om de tafel zitten over een bijdrage aan het station. "Bij de A73 hebben de ondernemers ook mee betaalt", aldus Van Rey.

Geen uitstel
Gedeputeerde Mackus vindt het niet verstandig om een besluit over Grubbenvorst uit te stellen, omdat anders de elektrificatie van de Maaslijn in 2020 niet wordt gehaald.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen