Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie maakt bezwaar tegen lagere snelheid op A79

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 6:58

De provincie Limburg gaat bezwaar maken tegen het verlagen van de maximumsnelheid op de A79.

Dat zegt gedeputeerde Hubert Mackus in De Limburger.

Bezwaar
Rijkswaterstaat wil dat de maximumsnelheid vanaf 31 juli wordt verlaagd van 120 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur. Een maatregel waar Mackus zeker bezwaar tegen gaat indienen. "Daarnaast wil ik bij Rijkswaterstaat pleiten voor een snellere aanpak van de weg in het belang van de A79 in het regionale en nationale wegennet en voor de bereikbaarheid van Zuid-Limburg", zo zegt hij in de krant.

Lees ook: Maximumsnelheid tussen Heerlen en Maastricht aangepast

Onderhoudsbeurt
De snelweg tussen Heerlen en Maastricht heeft een grote onderhoudsbeurt nodig. Anders kan de weg niet meer voldoen aan de toenemende verkeersdruk en de huidige eisen, zo stelt Rijkswaterstaat. Het groot onderhoud wordt naar verwachting uitgevoerd in 2020 of 2021. Tot die tijd mag er maar 100 kilometer per uur worden gereden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie wil snellere start van werkzaamheden A79
Let op: Maximumsnelheid op A79 nog maar 100 km/u
stockfoto asfalt snelweg
Onderhoud A79: 'Meer dan alleen asfalteren'
Wegwerkzaamheden 's nachts
Groot onderhoud: deel A79 vier weken dicht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen