Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: 'Limburgse festivals moeten duurzamer'

Geplaatst opzaterdag 11 juni 2016 - 10:15

Limburgse festivals en evenementen moeten een stuk duurzamer. Dat wil de provincie.

Om dat te bereiken gaat zaterdag tijdens Pinkpop DUURCOOP van start. Dat is een coöperatie die zich gaat bezighouden met het duurzamer maken van de festivals.

Besparen
Volgens gedeputeerde Daan Prevoo kunnen organisatoren een hoop geld besparen door te verduurzamen, onder meer door samen te werken. Zo zou er geld bespaard kunnen worden door samen te kijken naar een groenere electriciteitsvoorziening tijdens evenementen.

Samenwerking
De coöperatie DUURCOOP is een samenwerking tussen Cultuurwerkplaats Zeezicht in Heerlen en de Provincie Limburg. De initiatiefnemers hopen dat organisatoren van Limburgse festivals en evenementen zich aansluiten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel animo voor duurzaamheidslening provincie
'Limburgse molens in Duitsland'
stock zonne-energie windmolen
Provincie Limburg over op duurzame energie
Loket voor asbestvragen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen