Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie Limburg zit er weer warmpjes bij

Geplaatst opzaterdag 23 september 2017 - 8:32

Het vermogen van de provincie Limburg is de afgelopen jaren fors toegenomen.

De provincie heeft met slim bankieren zoveel geld binnen gekregen, dat Limburg nu weer net zo rijk is als twee jaar geleden toen de nieuwe coalitie honderd miljoen uittrok voor een nieuw beleid.

Dat maakte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vrijdag bekend tijdens de presentatie van de begroting voor 2018. Dat meldt De Limburger.

Leningen
Volgens Koopmans is de bijzondere stijging niet alleen te danken aan verschillende meevallers en een verstandig begrotingsbeleid, maar ook door opbrengsten uit investeringen en dividend uit deelnemingen. Daarnaast heeft het gouvernement bijna 40 miljoen euro verdiend met het verstrekken van leningen aan Limburgse bedrijven en instellingen.

Museum Kerkrade
Nu de provincie weer rijkelijk gevuld is, kan zij ook weer investeren. Zo is in de begroting opgesteld dat er 1 miljoen euro extra naar onderwijs gaat, 1,7 miljoen euro naar onderzoek over waterveiligheid en 250.000 euro naar het duurzaam maken van provinciale gebouwen. Ook gaat er meer geld naar het Museum Kerkrade. Het museum gaat jaarlijks zes ton meer subsidie krijgen en kan dit jaar nog rekenen op een extraatje van 400.000 euro.

Lees ook: Provinciebestuur wil Museum Kerkrade meer subsidie geven

Limburg heeft nu weer ruim een miljard euro in de kas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen