Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie Limburg zit er weer warmpjes bij

Geplaatst opzaterdag 23 september 2017 - 8:32

Het vermogen van de provincie Limburg is de afgelopen jaren fors toegenomen.

De provincie heeft met slim bankieren zoveel geld binnen gekregen, dat Limburg nu weer net zo rijk is als twee jaar geleden toen de nieuwe coalitie honderd miljoen uittrok voor een nieuw beleid.

Dat maakte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vrijdag bekend tijdens de presentatie van de begroting voor 2018. Dat meldt De Limburger.

Leningen
Volgens Koopmans is de bijzondere stijging niet alleen te danken aan verschillende meevallers en een verstandig begrotingsbeleid, maar ook door opbrengsten uit investeringen en dividend uit deelnemingen. Daarnaast heeft het gouvernement bijna 40 miljoen euro verdiend met het verstrekken van leningen aan Limburgse bedrijven en instellingen.

Museum Kerkrade
Nu de provincie weer rijkelijk gevuld is, kan zij ook weer investeren. Zo is in de begroting opgesteld dat er 1 miljoen euro extra naar onderwijs gaat, 1,7 miljoen euro naar onderzoek over waterveiligheid en 250.000 euro naar het duurzaam maken van provinciale gebouwen. Ook gaat er meer geld naar het Museum Kerkrade. Het museum gaat jaarlijks zes ton meer subsidie krijgen en kan dit jaar nog rekenen op een extraatje van 400.000 euro.

Lees ook: Provinciebestuur wil Museum Kerkrade meer subsidie geven

Limburg heeft nu weer ruim een miljard euro in de kas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen