Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie komt met aanpak voor vluchtelingenproblematiek

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2016 - 15:28

Het provinciebestuur presenteert een 'aanvalsplan' om vluchtelingen beter en sneller te laten integreren.

Speerpunten in dat plan zijn onderwijs, huisvesting, het snel leren van de taal en het vinden van (betaald) werk. Door samen te werken met verschillende instanties wil gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen dat vluchtelingen en statushouders sneller hun plek vinden in Limburg.

Integratie
Formeel is de provincie niet verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen, maar neemt daarin wel het voortouw. Eind vorig jaar heeft Provinciale Staten een motie aangenomen waarin staat dat de provincie in overleg moet met gemeenten en andere betrokkenen om de integratie te bevorderen.

Dezelfde kansen
"De vluchtelingen hebben het recht om hier te blijven en we moeten ervoor zorgen dat ze snel onderdeel worden van onze maatschappij", aldus Van Rijnsbergen. "Ze krijgen daarin geen voorkeursbehandeling, maar we moeten er wel voor zorgen dat de 'nieuwe Limburgers' dezelfde kansen krijgen als 'oude Limburgers' die op zoek zijn naar bijvoorbeeld werk."

Samenwerken
Volgens Van Rijnsbergen is het belangrijk dat instanties samenwerken. Ook wordt bijvoorbeeld gekeken naar de integratie van Poolse arbeidsmigranten in Noord-Limburg. De lessen die daar zijn geleerd, worden mogelijk uitgerold over heel Limburg. "Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden", besluit Van Rijnsbergen.

Provinciale Staten vergadert binnenkort over het aanvalsplan van het provinciebestuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Theo Bovens: 'Maak werk van integratie vluchtelingen'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
D66 en PvdA willen actie provincie voor vluchtelingen
PVV wil spoeddebat over opvang asielzoekers in Limburg
Limburgse PVV wil extra debat over vluchtelingenopvang
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen