Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie kijkt naar nachtnet openbaar vervoer

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 22:23

De provincie Limburg gaat onderzoeken of nachtelijk openbaar vervoer een aanwinst is voor het vervoersnetwerk in de provincie.

Limburg bekijkt de mogelijkheden voor verbindingen met Brabant en de Randstad, maar ook met de grotere steden over de grens.

Interesse
Volgens gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, vervoer), kan het bijna niet anders dan dat er interesse is in nachtelijk vervoer. "De grotere theatervoorstellingen, concerten, ze zijn toch voornamelijk in de Randstad of in de grotere steden om ons heen. Als je nu op tijd met het openbaar vervoer terug wil zijn in Limburg, moet je al voor het einde van de voorstelling of het concert vertrekken."

Oproepbus
Welke vorm het vervoer moet krijgen, is onderwerp van onderzoek. Van der Broeck denkt vooral aan bussen op oproepbasis, zoals Arriva die in Limburg al gaat introduceren met de ov-shuttle en de Avondvlinder. Deze bussen brengen reizigers overdag en in de avond van en naar stations. Nachtelijke treinen zijn volgens de scheidend gedeputeerde te duur.

Meer over dit onderwerp in De Limburger van dinsdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie verscheurt vervoerscontract met Abellio
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Veolia vervangt nieuwe bussen door oud materiaal
Gratis openbaar vervoer bij start Arriva
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen