Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie investeert in opleidingen in autobranche

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 15:27

De provincie investeert 96.000 euro in een Euregionaal project voor vernieuwing van opleidingen in de autobranche met de naam Garage 4.0.

Zowel verkopers, ondernemers en onderhoudsmonteurs als leerlingen en docenten kunnen meedoen.

Verandering
Volgens D66-gedeputeerde Hans Teunissen verandert de autobedrijfstak zo sterk, dat een automonteur van de toekomst andere vaardigheden moet hebben. "Minder vieze handen, meer technologie en programmeren. Garage 4.0 is een prachtig voorbeeld waarin onderwijs meebeweegt met de ontwikkelingen in de maatschappij."

Arbeidsmarkt
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen denkt dat met het project de kansen van de jeugd op de arbeidsmarkt beter worden. Het Arcus College in Heerlen neemt vanuit Limburg deel aan het Euregionale project. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de BOVAG, de branche-organisatie voor autohandel en garages.

2,5 miljoen
Het project kost in totaal 2.500.000 euro. Vanuit Limburg wordt 384.000 euro bijgedragen.
Behalve de provincie steekt ook een groep Limburgse bedrijven er geld in. Daarbij gast het onder meer om DSM, Sabic, Sitech en OCI.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen