Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie investeert 100 miljoen in kopen bedrijfsgrond

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 17:12

De provincie Limburg wil 100 miljoen euro investeren in het kopen van bedrijfskavels. Die grond wordt daarna in erfpacht uitgegeven.

Het gaat vooral om gronden voor tuinbouw, logistieke centra en toerisme. Door een extra kapitaalinjectie wil de provincie eerder ingezet beleid versterken.

Aanjagen
De provincie gaat de grond pas kopen als een bedrijf zich daadwerkelijk wil vestigen in een gebied. Daarmee is volgens gedeputeerde Twan Beurskens het risico beperkt.

Met de erfpachtconstructie wil hij de economie aanjagen. "Vaak is het voor bedrijven lastig om zelf de grond te kopen omdat banken daar niet in willen investeren", aldus Beurskens. "Daarom doen wij dat."

Extra banen
Bedrijven betalen een vergoeding voor de erfpacht aan de provincie en hoeven de grondprijs niet in een keer op tafel te leggen. "Dat geld kunnen ze gebruiken voor gebouwen, machines en mensen." Ook moeten de investeringen extra werkgelegenheid opleveren.

Financieel interessant
Financieel is de constructie ook interessant omdat de provincie een jaarlijkse vergoeding krijgt. Desondanks wil gedeputeerde Ger Koopmans van financiën dat bedrijven de gronden snel weer overnemen van de provincie. "Dan kunnen we dat geld weer gebruiken voor erfpachtconstructies met nieuwe bedrijven."

Uitgegeven
Van de 100 miljoen die de provincie wil gaan investeren zijn al 44,2 miljoen uitgegeven. Zo heeft het al gronden in erfpacht uitgegeven op het bedrijventerrein Tradeport Noord in Venlo, het glastuinbouwgebied Siberië in Horst aan de Maas en in de haven van Wanssum.

Provinciale Staten moet nog het groene licht geven voor de plannen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen