Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie houdt vast aan randweg en uitbreiding VDL Nedcar

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2020 - 20:31

Het provinciebestuur houdt vast aan de uitbreidingsplannen van autofabriek VDL Nedcar in Born en de aanleg van een randweg.

In L1mburg Centraal zei gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) alle vertrouwen te hebben in de toekomst van de fabriek. Ondanks dat het Duitse BMW heeft aangekondigd in 2023 te stoppen met het produceren van auto’s in Born.

Pijnlijk besluit
"Dit doet natuurlijk pijn, zeker voor de werknemers. Maar juist daarom is het belangrijk nu door te zetten met de plannen rond VDL Nedcar. Zodat het bedrijf tegen nieuwe opdrachtgevers de boodschap kan verkondigen dat ze hier welkom zijn en dat er genoeg capaciteit is om auto's te produceren", aldus Van den Akker.

In december moet het Limburgs Parlement een besluit nemen over de nieuwe randweg en uitbreidingsplannen.

Nieuwe opdrachtgevers
De gedeputeerde ziet vooral kansen op de Chinese en Amerikaanse markt om nieuwe opdrachtgevers te verwerven. Volgens hem biedt vooral de groeiende vraag naar elektrische auto's volop mogelijkheden. Hij verwacht bovendien dat de automarkt na de coronacrisis weer gaat aantrekken.

Steun van kabinet
Van den Akker is ook heel blij met de (diplomatieke) steun die het kabinet heeft uitgesproken bij de zoektocht naar nieuwe klanten. "Het gaat om de enige autobouwer van ons land die uitblinkt in flexibiliteit en kwaliteit", zo benadrukt hij. "We moeten alles op alles zetten en ervoor blijven gaan."

Behoud van banen
In een mededeling aan het Limburgs Parlement schrijft de gedeputeerde dat 'onze inzet is en blijft om de duizenden banen voor Limburg in de automotive sector te behouden. Dit is voor de medewerkers, het bedrijf en de regio belangrijker dan ooit'.

Hij stelt bovendien dat VDL Nedcar 'een zeer goede staat van dienst' heeft en dat het provinciebestuur er juist daarom alle vertrouwen in heeft dat het bedrijf nieuwe opdrachtgevers aantrekt. Daarom houdt de provincie ook vast aan de bestaande plannen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen