Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie houdt 300.000 euro op zak: 'Is al een akkoord'

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 14:17

Een meerderheid van het Limburgs Parlement voelt er niks voor om de financiële bijdrage van de Limburgse gemeenten aan de vier grensinformatiepunten voortaan voor rekening van de provincie te laten komen. Het gaat in totaal om zo'n 300.000 euro.

Een motie van GroenLinks daarover werd met 31 tegen 14 stemmen verworpen. De motie kreeg alleen steun van SP, PvdA, Partij voor de Dieren en 50Plus.

Werken over de grens
Bij de vier grensinformatiepunten kunnen mensen terecht die over de grens (willen) werken. In Kerkrade, Mönchengladbach en Kleve zijn ze gericht op informatievoorziening voor Duitsers en Nederlanders. In Maastricht richt het infopunt zich op Belgen en Nederlanders.Vorig jaar werd een akkoord bereikt over een definitieve financiering van de grensinformatiepunten. Daarbij betaalt aan de Nederlandse kant het Rijk vijftig procent en de provincie en gemeenten ieder 25 procent.

Elke cent omdraaien
Volgens GroenLinks-statenlid Andy Rossel zou het goed zijn als de provincie de bijdrage van de gemeenten voor haar rekening neemt. "Het zou de gemeenten een beetje ontlasten en wat meer ruimte geven, want gemeenten moeten nu vaak iedere cent omdraaien", aldus Rossel.

Alles geregeld
Maar CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zag niks in de motie van GroenLinks. "Er is al een akkoord over de grensinformatiepunten waar de gemeenten mee hebben ingestemd. Het is dus geregeld, inclusief een structurele bijdrage van het Rijk. Waarom daar weer opnieuw over gaan onderhandelen?"

Een meerderheid van het Limburgs Parlement volgde hem dus daarin.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen