Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie helpt verenigingen bij nieuwe privacywet

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 18:37

De provincie Limburg gaat verenigingen helpen met hoe om te gaan met de nieuwe privacywet.

De hulp gebeurt via een speciale website waarvan de kosten van 45.000 euro worden betaald door de provincie. Organisaties kunnen op de website terecht voor informatie over de nieuwe privacywet. Dat laat Gedeputeerde Ger Koopmans dinsdagavond weten in het L1-programma AvondGasten.

Lees ook: Verenigingen nog niet klaar voor privacywet, hoe werkt het?

Niet voorbereid
Volgens Koopmans is lang niet iedere vereniging, stichting of instelling op de nieuwe wet voorbereid. "Sommige organisaties zijn wel klaar voor de wet, zoals scouting Limburg, maar heel veel zijn dat niet. Dus willen wij hulp bieden."

Betere bescherming
Door de wet worden persoonlijke gegevens beter beschermd en krijgen organisaties en bedrijven meer verplichtingen. Zo moeten ze duidelijk maken welke informatie ze gebruiken en wat ze ermee doen.

De website gaat woensdag online.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen