Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie hekelt dood spoor naar Aken

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 17:02

Het provinciebestuur betreurt het dat er vanaf december tijdelijk geen rechtstreekse treinverbinding meer is tussen Heerlen en Aken.

Maar tegelijk is er niks aan te doen, blijkt uit het antwoord op schriftelijke vragen van de VVD.

Herzogenrath
De huidige Euregiobahn rijdt vanaf de nieuwe dienstregeling in december niet verder dan Herzogenrath. Wie door wil reizen naar Aken moet daar overstappen. De overstaptijd bedraagt zo'n vier minuten.

Sneltrein
Aan de situatie komt pas een einde als eind 2017/begin 2018 een sneltrein Maastricht-Heerlen-Aken gaat rijden. Die is onderdeel van de nieuwe openbaar vervoerconcessie van de provincie.

Lijn doortrekken
Volgens de VVD ontwikkelt het grensoverschrijdend treinverkeer zich als een omgekeerde processie van Echternach: steeds als er twee stappen vooruit worden gezet, gaan er drie stappen achteruit. Maar volgens het provinciebestuur is er geen beter alternatief tegen beheersbare kosten voor de tijdelijke opheffing van de rechtstreekse verbinding Heerlen-Aken. Zij wijst er ook op dat de Duitsers al jaren geleden hebben laten weten dat de Euregiobahn in haar huidige vorm stopt omdat ze de lijn willen doortrekken naar Alsdorf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VVD wil IJzeren Rijn loskoppelen van intercity
Euregiobahn
Heerlen verliest directe treinverbinding met Aken
Conflict over financiering Euregiobahn Heerlen-Aken
Geen treinen tussen Heerlen en Aken
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen