Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie hekelt dood spoor naar Aken

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 17:02

Het provinciebestuur betreurt het dat er vanaf december tijdelijk geen rechtstreekse treinverbinding meer is tussen Heerlen en Aken.

Maar tegelijk is er niks aan te doen, blijkt uit het antwoord op schriftelijke vragen van de VVD.

Herzogenrath
De huidige Euregiobahn rijdt vanaf de nieuwe dienstregeling in december niet verder dan Herzogenrath. Wie door wil reizen naar Aken moet daar overstappen. De overstaptijd bedraagt zo'n vier minuten.

Sneltrein
Aan de situatie komt pas een einde als eind 2017/begin 2018 een sneltrein Maastricht-Heerlen-Aken gaat rijden. Die is onderdeel van de nieuwe openbaar vervoerconcessie van de provincie.

Lijn doortrekken
Volgens de VVD ontwikkelt het grensoverschrijdend treinverkeer zich als een omgekeerde processie van Echternach: steeds als er twee stappen vooruit worden gezet, gaan er drie stappen achteruit. Maar volgens het provinciebestuur is er geen beter alternatief tegen beheersbare kosten voor de tijdelijke opheffing van de rechtstreekse verbinding Heerlen-Aken. Zij wijst er ook op dat de Duitsers al jaren geleden hebben laten weten dat de Euregiobahn in haar huidige vorm stopt omdat ze de lijn willen doortrekken naar Alsdorf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD wil IJzeren Rijn loskoppelen van intercity
Euregiobahn
Heerlen verliest directe treinverbinding met Aken
Geen treinen tussen Heerlen en Aken
Conflict over financiering Euregiobahn Heerlen-Aken
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen