Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie heeft geen problemen met Engelstalige borden MAA

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 17:46

Het provinciebestuur heeft er geen probleem mee dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

Die borden passen bij een vliegveld met een internationale uitstraling en ambitie, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van de fractie Lokaal-Limburg.

Regionaal
De fractie vond de borden in het Engels merkwaardig. Deels omdat MAA in haar ogen een regionaal vliegveld is, dus met Nederlands als voertaal en deels omdat de meeste passagiers uit de regio komen, maar het provinciebestuur is het daar dus niet mee eens.

Zestig procent
Het stelt ook dat de passagiers juist een internationale oriëntatie hebben. Slechts ongeveer zestig procent is afkomstig uit Limburg.
Volgens het provinciebestuur passen de Engelse borden eveneens bij het profiel van grensoverschrijdend vliegveld dat MAA nastreeft."Verder zijn alle borden voorzien van een icoon met een opstijgend of landend vliegtuig. En is het bekend dat beelden meer spreken dan tekst", aldus het provinciebestuur.

Omgeroepen
Daarnaast wijst het provinciebestuur erop dat de vluchtinformatie in de passagiersterminal verspringt van Nederlands naar Engels en naar Duits. Daarnaast worden alle berichten omgeroepen in het Nederlands en het Engels en dat de medewerkers bij het vliegveld meertalig zijn: "Nederlands, Engels, Duits en veelal ook Limburgs", zo staat in het antwoord aan Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen