Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie heeft geen problemen met Engelstalige borden MAA

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 17:46

Het provinciebestuur heeft er geen probleem mee dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

Die borden passen bij een vliegveld met een internationale uitstraling en ambitie, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van de fractie Lokaal-Limburg.

Regionaal
De fractie vond de borden in het Engels merkwaardig. Deels omdat MAA in haar ogen een regionaal vliegveld is, dus met Nederlands als voertaal en deels omdat de meeste passagiers uit de regio komen, maar het provinciebestuur is het daar dus niet mee eens.

Zestig procent
Het stelt ook dat de passagiers juist een internationale oriëntatie hebben. Slechts ongeveer zestig procent is afkomstig uit Limburg.
Volgens het provinciebestuur passen de Engelse borden eveneens bij het profiel van grensoverschrijdend vliegveld dat MAA nastreeft."Verder zijn alle borden voorzien van een icoon met een opstijgend of landend vliegtuig. En is het bekend dat beelden meer spreken dan tekst", aldus het provinciebestuur.

Omgeroepen
Daarnaast wijst het provinciebestuur erop dat de vluchtinformatie in de passagiersterminal verspringt van Nederlands naar Engels en naar Duits. Daarnaast worden alle berichten omgeroepen in het Nederlands en het Engels en dat de medewerkers bij het vliegveld meertalig zijn: "Nederlands, Engels, Duits en veelal ook Limburgs", zo staat in het antwoord aan Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen