Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie heeft geen problemen met Engelstalige borden MAA

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 17:46

Het provinciebestuur heeft er geen probleem mee dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

Die borden passen bij een vliegveld met een internationale uitstraling en ambitie, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van de fractie Lokaal-Limburg.

Regionaal
De fractie vond de borden in het Engels merkwaardig. Deels omdat MAA in haar ogen een regionaal vliegveld is, dus met Nederlands als voertaal en deels omdat de meeste passagiers uit de regio komen, maar het provinciebestuur is het daar dus niet mee eens.

Zestig procent
Het stelt ook dat de passagiers juist een internationale oriëntatie hebben. Slechts ongeveer zestig procent is afkomstig uit Limburg.
Volgens het provinciebestuur passen de Engelse borden eveneens bij het profiel van grensoverschrijdend vliegveld dat MAA nastreeft."Verder zijn alle borden voorzien van een icoon met een opstijgend of landend vliegtuig. En is het bekend dat beelden meer spreken dan tekst", aldus het provinciebestuur.

Omgeroepen
Daarnaast wijst het provinciebestuur erop dat de vluchtinformatie in de passagiersterminal verspringt van Nederlands naar Engels en naar Duits. Daarnaast worden alle berichten omgeroepen in het Nederlands en het Engels en dat de medewerkers bij het vliegveld meertalig zijn: "Nederlands, Engels, Duits en veelal ook Limburgs", zo staat in het antwoord aan Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen