Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie heeft geen problemen met Engelstalige borden MAA

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 17:46

Het provinciebestuur heeft er geen probleem mee dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

Die borden passen bij een vliegveld met een internationale uitstraling en ambitie, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van de fractie Lokaal-Limburg.

Regionaal
De fractie vond de borden in het Engels merkwaardig. Deels omdat MAA in haar ogen een regionaal vliegveld is, dus met Nederlands als voertaal en deels omdat de meeste passagiers uit de regio komen, maar het provinciebestuur is het daar dus niet mee eens.

Zestig procent
Het stelt ook dat de passagiers juist een internationale oriëntatie hebben. Slechts ongeveer zestig procent is afkomstig uit Limburg.
Volgens het provinciebestuur passen de Engelse borden eveneens bij het profiel van grensoverschrijdend vliegveld dat MAA nastreeft."Verder zijn alle borden voorzien van een icoon met een opstijgend of landend vliegtuig. En is het bekend dat beelden meer spreken dan tekst", aldus het provinciebestuur.

Omgeroepen
Daarnaast wijst het provinciebestuur erop dat de vluchtinformatie in de passagiersterminal verspringt van Nederlands naar Engels en naar Duits. Daarnaast worden alle berichten omgeroepen in het Nederlands en het Engels en dat de medewerkers bij het vliegveld meertalig zijn: "Nederlands, Engels, Duits en veelal ook Limburgs", zo staat in het antwoord aan Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen