Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie heeft geen problemen met Engelstalige borden MAA

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 17:46

Het provinciebestuur heeft er geen probleem mee dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

Die borden passen bij een vliegveld met een internationale uitstraling en ambitie, zo antwoordt het provinciebestuur op vragen van de fractie Lokaal-Limburg.

Regionaal
De fractie vond de borden in het Engels merkwaardig. Deels omdat MAA in haar ogen een regionaal vliegveld is, dus met Nederlands als voertaal en deels omdat de meeste passagiers uit de regio komen, maar het provinciebestuur is het daar dus niet mee eens.

Zestig procent
Het stelt ook dat de passagiers juist een internationale oriëntatie hebben. Slechts ongeveer zestig procent is afkomstig uit Limburg.
Volgens het provinciebestuur passen de Engelse borden eveneens bij het profiel van grensoverschrijdend vliegveld dat MAA nastreeft."Verder zijn alle borden voorzien van een icoon met een opstijgend of landend vliegtuig. En is het bekend dat beelden meer spreken dan tekst", aldus het provinciebestuur.

Omgeroepen
Daarnaast wijst het provinciebestuur erop dat de vluchtinformatie in de passagiersterminal verspringt van Nederlands naar Engels en naar Duits. Daarnaast worden alle berichten omgeroepen in het Nederlands en het Engels en dat de medewerkers bij het vliegveld meertalig zijn: "Nederlands, Engels, Duits en veelal ook Limburgs", zo staat in het antwoord aan Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen