Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: 'Geen rol in boerkaverbod in openbaar vervoer'

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 16:38

Het provinciebestuur blijft bij zijn standpunt dat het geen rol heeft bij de handhaving van het boerkaverbod in het openbaar vervoer door provinciaal vervoerder Arriva.

Het voelt er dan ook niks voor om het bedrijf daar op aan te spreken.

Ingrijpen
In schriftelijke vragen drongen VVD en PVV er eerder op aan dat wel te doen. In een door het Limburgs Parlement aangenomen motie werd dat vrijdag nog eens herhaald.

Specifiek
In de motie werd van het provinciebestuur gevraagd om met Arriva te bekijken hoe een vrouw met een boerka toegang tot bus of trein kan worden geweigerd, “specifiek in het openbaar vervoer van de Provincie Limburg”.

Boerkaverbod
Indiener Teun Heldens van de VVD erkent dat het Rijk het bevoegde gezag is om adequate handhaving van het boerkaverbod daadwerkelijk mogelijk te maken. “Maar wij zijn verantwoordelijk voor Limburg. Het gebrek aan handhaving zorgt voor onrust in de samenleving”, zo vindt Heldens.

Hij kreeg steun van PVV, Forum voor Democratie, SP en Lokaal-Limburg. De andere partijen steunden de opstelling van het provinciebestuur.

Taak van politie
Die herhaalde dat handhaving van de wet die gezichtsbedekkende kleding verbiedt in het openbaar vervoer, overheidsgebouwen, de zorg en het onderwijs, een taak is van de politie. En van niemand anders.

Incident Stein
Arriva zou zich ook houden aan de landelijk afgesproken handelswijze van de openbaar vervoersbedrijven om passagiers met een burka niet te weigeren. Toen een chauffeur van Arriva in Stein dat half augustus wel deed, werd hij er door zijn baas op aangesproken. “Wij kunnen vervoerbedrijven niet dwingen”, zo betoogden de tegenstanders van de motie.

Lees ook: Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur: 'Belde weer politie'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen