Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: geen onterechte declaraties Mark Verheijen

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 16:46

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in zijn rol als gedeputeerde geen euro onterecht gedeclareerd. Dat zegt het provinciebestuur.

Gedeputeerde Staten trekken die conclusie na onderzoek van een extern bureau. Dat werd ingesteld na een publicatie in NRC Handelsblad waarin stond te lezen dat Mark Verheijen als gedeputeerde voor duizenden euro's onterecht zou hebben gedeclareerd.

Geen sprake van uitbetaling
In een begeleidende brief schrijft gouverneur Theo Bovens nu dat er 'in tegenstelling tot hetgeen in diverse media wordt gesuggereerd, geen sprake is van uitbetaling van onterechte declaraties'.

Dienstauto
Wel gaat Mark Verheijen een bedrag terugbetalen omdat hij twee keer gebruik maakte van het provinciale treinabonnement en één maal van de dienstauto met chauffeur. Het gaat daarbij om zo'n 400 euro. Verheijen vond achteraf zelf dat die ritten niet voor rekening van de Provincie hadden moeten komen.

Declaratieysteem
Accountantskantoor Integis heeft bekeken of het systeem ter verantwoording van declaraties en het gebruik van provinciale faciliteiten nog steeds goed functioneert. Dat is volgens het bureau het geval.

Wel of niet terecht
In het onderzoek werd alleen gekeken naar de tien declaraties die werden genoemd in het NRC-artikel. Integis heeft niet onderzocht of alle declaraties van Verheijen wel of niet terecht zijn uitbetaald.

Debat
Maandagavond wordt in de Provinciale Staten een debat gevoerd over de declaratie-affaire. Het debat werd aangevraagd door de Statenfracties van de SP en de PVV. Vanaf 19:00 uur is het live te volgen via de site van de Provincie.

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extern bureau onderzoekt declaraties Verheijen
'Verheijen had probleem gehad als hij nog gedeputeerde was'
Bovens: kwesties als Verheijen stralen af op hele provincie
Forse kritiek VVD-leden op aanpak affaire-Verheijen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen