Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: geen onterechte declaraties Mark Verheijen

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 16:46

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in zijn rol als gedeputeerde geen euro onterecht gedeclareerd. Dat zegt het provinciebestuur.

Gedeputeerde Staten trekken die conclusie na onderzoek van een extern bureau. Dat werd ingesteld na een publicatie in NRC Handelsblad waarin stond te lezen dat Mark Verheijen als gedeputeerde voor duizenden euro's onterecht zou hebben gedeclareerd.

Geen sprake van uitbetaling
In een begeleidende brief schrijft gouverneur Theo Bovens nu dat er 'in tegenstelling tot hetgeen in diverse media wordt gesuggereerd, geen sprake is van uitbetaling van onterechte declaraties'.

Dienstauto
Wel gaat Mark Verheijen een bedrag terugbetalen omdat hij twee keer gebruik maakte van het provinciale treinabonnement en één maal van de dienstauto met chauffeur. Het gaat daarbij om zo'n 400 euro. Verheijen vond achteraf zelf dat die ritten niet voor rekening van de Provincie hadden moeten komen.

Declaratieysteem
Accountantskantoor Integis heeft bekeken of het systeem ter verantwoording van declaraties en het gebruik van provinciale faciliteiten nog steeds goed functioneert. Dat is volgens het bureau het geval.

Wel of niet terecht
In het onderzoek werd alleen gekeken naar de tien declaraties die werden genoemd in het NRC-artikel. Integis heeft niet onderzocht of alle declaraties van Verheijen wel of niet terecht zijn uitbetaald.

Debat
Maandagavond wordt in de Provinciale Staten een debat gevoerd over de declaratie-affaire. Het debat werd aangevraagd door de Statenfracties van de SP en de PVV. Vanaf 19:00 uur is het live te volgen via de site van de Provincie.

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extern bureau onderzoekt declaraties Verheijen
'Verheijen had probleem gehad als hij nog gedeputeerde was'
Bovens: kwesties als Verheijen stralen af op hele provincie
Forse kritiek VVD-leden op aanpak affaire-Verheijen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen