Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie geeft negen ton voor opknapbeurt Simpelveld

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 11:19

De Provincie draagt negen ton bij aan de plannen van de gemeente Simpelveld om de leefbaarheid te verbeteren en het toerisme te stimuleren.

Voor die plannen is, met de provinciale steun, nu in totaal vijf miljoen euro beschikbaar. De gemeente zelf heeft er ruim 3,2 miljoen voor uitgetrokken. Een aantal partners draagt ruim acht ton bij.

Facelift
De projecten waar het om gaat, zijn onder meer een forse opknapbeurt en facelift van het dorpshart van Bocholtz en fiets- en wandelroutes langs plaatsen waar het Romeins verleden van de streek zichtbaar is. Ook gaat er geld naar een uitkijkpunt op de heuvel de Huls en naar de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) die het toeristische Miljoenenlijntje exploiteert. Daarmee wordt bijvoorbeeld de werkplaats van de ZLSM toegankelijker gemaakt voor bezoekers.

Goede verbindingen
Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is Simpelveld belangrijk voor het toerisme in Limburg en moet dat extra versterkt worden. "Daar zijn goede verbindingen voor nodig, zowel per fiets, als per spoor en te voet. Ook het verder versterken van het dorpshart van Bocholtz is onderdeel van deze ontwikkeling", aldus de gedeputeerde.

Meters maken
Wethouder Wiel Schleijpen van Simpelveld is 'erg blij' met de ruim negen ton van de provincie. "Er moeten meters worden gemaakt om de verblijfskwaliteit te verbeteren", zo zegt Schleijpen. "Dat doen we niet alleen voor bezoekers en (toeristische) ondernemers. Het is voor de eigen inwoners net zo belangrijk."

In het gouvernement werd de bijdrage van de provincie officieel bekrachtigd.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen