Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 8:49

De provincie draagt 250.000 euro bij aan de organisatie van The Passion in Roermond.

De helft van dat bedrag komt uit het budget voor cultuur. De andere helft komt uit het potje voor Limburg Branding. Dat is gericht op het promoten van Limburg. De bedragen staan in het Beleidsprogramma Cultuur 2020-2021 van het provinciebestuur.

Spirituele blikvanger
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt The Passion een "...hedendaagse muzikale en spirituele blikvanger waar 2,5 miljoen mensen naar kijken. Het past bij Roermond en het past bij Limburg", aldus Koopmans.

Over de brug
Eerder liet CDA-wethouder Angely Waajen van Roermond weten dat de totale organisatiekosten een kleine 900.000 euro bedragen. De gemeente deed een beroep op de provincie, particulieren en bedrijven om ook een financiële bijdrage te leveren, naast die van de gemeente zelf. Dat verzoek is nu dus door de provincie gehonoreerd.

Lees ook: The Passion is Roermond 9 ton waard

Lijdensverhaal
De tiende editie van The Passion vindt op donderdag 9 april plaats. Het vertelt op muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus Christus en wordt live op televisie uitgezonden. Plaats van handeling is het Munsterplein in Roermond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen