Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 8:49

De provincie draagt 250.000 euro bij aan de organisatie van The Passion in Roermond.

De helft van dat bedrag komt uit het budget voor cultuur. De andere helft komt uit het potje voor Limburg Branding. Dat is gericht op het promoten van Limburg. De bedragen staan in het Beleidsprogramma Cultuur 2020-2021 van het provinciebestuur.

Spirituele blikvanger
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt The Passion een "...hedendaagse muzikale en spirituele blikvanger waar 2,5 miljoen mensen naar kijken. Het past bij Roermond en het past bij Limburg", aldus Koopmans.

Over de brug
Eerder liet CDA-wethouder Angely Waajen van Roermond weten dat de totale organisatiekosten een kleine 900.000 euro bedragen. De gemeente deed een beroep op de provincie, particulieren en bedrijven om ook een financiële bijdrage te leveren, naast die van de gemeente zelf. Dat verzoek is nu dus door de provincie gehonoreerd.

Lees ook: The Passion is Roermond 9 ton waard

Lijdensverhaal
De tiende editie van The Passion vindt op donderdag 9 april plaats. Het vertelt op muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus Christus en wordt live op televisie uitgezonden. Plaats van handeling is het Munsterplein in Roermond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen