Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 8:49

De provincie draagt 250.000 euro bij aan de organisatie van The Passion in Roermond.

De helft van dat bedrag komt uit het budget voor cultuur. De andere helft komt uit het potje voor Limburg Branding. Dat is gericht op het promoten van Limburg. De bedragen staan in het Beleidsprogramma Cultuur 2020-2021 van het provinciebestuur.

Spirituele blikvanger
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans noemt The Passion een "...hedendaagse muzikale en spirituele blikvanger waar 2,5 miljoen mensen naar kijken. Het past bij Roermond en het past bij Limburg", aldus Koopmans.

Over de brug
Eerder liet CDA-wethouder Angely Waajen van Roermond weten dat de totale organisatiekosten een kleine 900.000 euro bedragen. De gemeente deed een beroep op de provincie, particulieren en bedrijven om ook een financiële bijdrage te leveren, naast die van de gemeente zelf. Dat verzoek is nu dus door de provincie gehonoreerd.

Lees ook: The Passion is Roermond 9 ton waard

Lijdensverhaal
De tiende editie van The Passion vindt op donderdag 9 april plaats. Het vertelt op muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus Christus en wordt live op televisie uitgezonden. Plaats van handeling is het Munsterplein in Roermond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen