Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie geeft drie ton voor projecten in centrum Vaals

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 6:00

De provincie trekt iets meer dan 3 ton uit voor drie projecten in het centrum van Vaals. Het gaat om twee woningbouwprojecten en eentje om de toegankelijkheid voor minder validen te verbeteren.

Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder John Coenen van Vaals (CDA) hebben daar donderdag -op afstand- een overeenkomst over getekend.

Esso-tankstation
Het grootste project betreft de bouw van 30 woningen en appartementen voor starters en jonge gezinnen op het terrein van het voormalige Esso-tankstation aan de Maastrichterlaan. De gemeente heeft in 2017 het tankstation en de gebouwen eromheen gekocht. Door de bijdrage van de provincie kan nu begonnen worden met het saneren en het slopen van het Esso-terrein. En gewerkt worden aan de nieuwe bestemming.

Een tweede project behelst de bouw van 18 seniorenwoningen op het braakliggend terrein Pastoerswei naast de Sint Pauluskerk. Daarop stonden vroeger een basisschool en gymzaal.

Kopermolen
Het cultureel centrum De Kopermolen krijgt een hellingbaan zodat mindervaliden niet eerst trappen op hoeven om het gebouw binnen te komen. Ook komt er in het gebouw tegenover de Kopermolen een invalidentoilet. In het cultureel centrum zelf is daar geen ruimte voor.

Volgens wethouder Coenen zal de vastzittende woningmarkt op gang worden gebracht door de twee woningbouwprojecten. Hij hoopt dat er zo doorstroming ontstaat. De bijdrage van de provincie geeft alle drie de projecten het zetje in de rug dat ze nodig hebben. De gemeente kan nu verder aan de slag met de concrete uitwerking van de projecten, aldus Coenen.

Kleine kernen
Gedeputeerde Andy Dritty zegt dat de steun voor Vaals past binnen het beleid om de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in kleine kernen, wijken, buurten en dorpen te verbeteren. De juiste woning, op de juiste plek, op het juiste moment beschikbaar. De plannen van de gemeente Vaals passen daar uitstekend in, zo Dritty.

Eerder sloot de provincie al soortgelijke overeenkomsten met Voerendaal, Venray, Beesel en Simpelveld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen