Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie gaat ook niet-gesubsidieerde filmmakers steunen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 14:43

De Provincie Limburg stelt geld beschikbaar voor Limburgse films die via een crowdfunding-campagne hun financiering rond willen krijgen.

Het gaat om projecten die geproduceerd worden door Limburgse filmmakers of plaatsvinden in onze provincie én een bijdrage leveren aan de Limburgse filmsector.

Crowdfunding
De provincie werkt daarbij samen met Cinecrowd. Dat is een non-profit-site voor filmmakers waar door middel van crowdfunding geld ingezameld kan worden voor filmprojecten.

Matchingsbijdrage
De provincie wil bij projecten die aan de criteria voldoen 30 procent van het streefbedrag van de maker(s) voor haar rekening nemen, tot een maximum van 20.000 euro per project. De provincie omschrijft dat als een 'matchingsbijdrage'.

Subsidie
Zo'n bijdrage gaat niet op voor culturele instellingen die al een subsidie hebben ontvangen van de provincie. Ook projecten die al gesubsidieerd zijn door de provincie óf het Huis voor de Kunsten Limburg, het Cultuurparticipatiefonds Limburg, Stichting Popmuziek Limburg of het Limburg Film Office krijgen daar niet nog een matchingsbijdrage bovenop.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen