Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie gaat leges heffen voor Natura 2000-gebieden

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 17:23

De provincie wil vergunningaanvragen van agrarische bedrijven in de buurt van zogenaamde Natura 2000-gebieden sneller afhandelen.

Maar in ruil voor snellere duidelijkheid gaan er wel legeskosten geheven worden. Daarbij gaat het om bijna 2500 euro per vergunning.

Natuurgebieden
Natura 2000 is een netwerk van beschermde en kwetsbare natuurgebieden. Limburg telt er 23. In zo'n gebied is voor bijna elke nieuwe activiteit of de uitbreiding van een bestaande activiteit een vergunning nodig. Daardoor is een grote achterstand ontstaan bij het verwerken van de aanvragen. Momenteel komen er ongeveer 50 nieuwe aanvragen per maand binnen.

Leges
Het provinciebestuur kiest daarom voor het invoeren van leges zodat meer mensen in dienst kunnen worden genomen. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck zegt dat het de bedoeling is de huidige achterstand binnen twee jaar weg te werken. "Het is natuurlijk nooit leuk om leges te heffen. Maar wij willen vergunningen ook binnen de termijn afwikkelen. Die garantie geven we nu ook", aldus de gedeputeerde.

1,2 miljoen
De provincie is van plan zelf ook 1,2 miljoen uit te trekken om de achterstand in te lopen. Voor reeds ingediende aanvragen hoeft geen leges te worden betaald.

Op 20 mei wordt het legesvoorstel behandeld in een statencommissie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgs natuurvlees niet aan te slepen
Provincie dringt ammoniakuitstoot verder terug
Eerste Landbouw Effect Rapportage gepresenteerd
‘Jacht op wilde zwijnen moet worden uitgebreid’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen