Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie gaat leges heffen voor Natura 2000-gebieden

Geplaatst opmaandag 2 mei 2016 - 17:23

De provincie wil vergunningaanvragen van agrarische bedrijven in de buurt van zogenaamde Natura 2000-gebieden sneller afhandelen.

Maar in ruil voor snellere duidelijkheid gaan er wel legeskosten geheven worden. Daarbij gaat het om bijna 2500 euro per vergunning.

Natuurgebieden
Natura 2000 is een netwerk van beschermde en kwetsbare natuurgebieden. Limburg telt er 23. In zo'n gebied is voor bijna elke nieuwe activiteit of de uitbreiding van een bestaande activiteit een vergunning nodig. Daardoor is een grote achterstand ontstaan bij het verwerken van de aanvragen. Momenteel komen er ongeveer 50 nieuwe aanvragen per maand binnen.

Leges
Het provinciebestuur kiest daarom voor het invoeren van leges zodat meer mensen in dienst kunnen worden genomen. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck zegt dat het de bedoeling is de huidige achterstand binnen twee jaar weg te werken. "Het is natuurlijk nooit leuk om leges te heffen. Maar wij willen vergunningen ook binnen de termijn afwikkelen. Die garantie geven we nu ook", aldus de gedeputeerde.

1,2 miljoen
De provincie is van plan zelf ook 1,2 miljoen uit te trekken om de achterstand in te lopen. Voor reeds ingediende aanvragen hoeft geen leges te worden betaald.

Op 20 mei wordt het legesvoorstel behandeld in een statencommissie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgs natuurvlees niet aan te slepen
Provincie dringt ammoniakuitstoot verder terug
Eerste Landbouw Effect Rapportage gepresenteerd
‘Jacht op wilde zwijnen moet worden uitgebreid’
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen