Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie gaat aanpak wateroverlast in de gaten houden

Geplaatst opzondag 31 juli 2016 - 21:31

De provincie Limburg gaat actief toezicht houden op de waterschappen om te zien of ze wel voldoende actie ondernemen om wateroverlast door de overvloedige regenval tegen te gaan.

Limburg vreest dat wateroverlast in onze provincie de komende jaren vaker voor zal komen.

Tegengaan van wateroverlast
"Wij zullen in samenwerking met de waterschappen bewaken dat blijvend aan de normering voor het tegengaan van wateroverlast wordt voldaan", stellen Gedeputeerde Staten.
Het CDA wil dat klimaatverandering op de agenda komt van een provinciale commissievergadering begin september. Medio september staat al een conferentie met als thema 'Is Limburg klimaatproof?' gepland in het provinciehuis. Deskundigen gaan daar in op de vraag wat er nodig is om Limburg beter te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen