Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie erkent OV-problemen en treft maatregelen

Geplaatst opmaandag 16 april 2018 - 17:06

Het provinciebestuur erkent dat er problemen zijn met het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg naar Nijmegen.

Tegelijk is een aantal maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, zo is de strekking van het antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

Dichtslibben
Die partij had erop gewezen dat de wegen richting Nijmegen na Molenhoek steeds verder dicht slibben waardoor de bussen van lijn 83 tussen Venlo en Nijmegen steeds vaker in een file terecht komen.

Buffertijd
Volgens het provinciebestuur is vooral in de spits sprake van vertraging. Daarom is binnen de nieuwe dienstregeling al rekening gehouden met voldoende
buffertijd voor kleine vertragingen.

Lees ook: Zorgen over OV vanuit noorden provincie naar Nijmegen

Ook sluit buslijn 84 van Gennep naar station Boxmeer volgens de provincie 'naadloos' aan op de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.

Alternatief
"Hierdoor vormt lijn 84 een goed alternatief voor reizigers die de combinatie van spoor-bus verkiezen boven de busverbinding van lijn 83", aldus het provinciebestuur.

Maaslijn
Maar die
Maaslijn zit wel aan zijn maximale capaciteit, zo erkent het provinciebestuur. Dat verandert pas binnen enkele jaren als de geplande elektrificatie ervan klaar is. Het provinciebestuur zegt verder dat de 'reizigersaantallen steeds in de gaten worden gehouden en dat daar waar mogelijk op wordt ingespeeld.'

Daarbij wordt nauw samengewerkt met de provincies Gelderland en Noord-Brabant.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen