Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie erkent OV-problemen en treft maatregelen

Geplaatst opmaandag 16 april 2018 - 17:06

Het provinciebestuur erkent dat er problemen zijn met het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg naar Nijmegen.

Tegelijk is een aantal maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, zo is de strekking van het antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

Dichtslibben
Die partij had erop gewezen dat de wegen richting Nijmegen na Molenhoek steeds verder dicht slibben waardoor de bussen van lijn 83 tussen Venlo en Nijmegen steeds vaker in een file terecht komen.

Buffertijd
Volgens het provinciebestuur is vooral in de spits sprake van vertraging. Daarom is binnen de nieuwe dienstregeling al rekening gehouden met voldoende
buffertijd voor kleine vertragingen.

Lees ook: Zorgen over OV vanuit noorden provincie naar Nijmegen

Ook sluit buslijn 84 van Gennep naar station Boxmeer volgens de provincie 'naadloos' aan op de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.

Alternatief
"Hierdoor vormt lijn 84 een goed alternatief voor reizigers die de combinatie van spoor-bus verkiezen boven de busverbinding van lijn 83", aldus het provinciebestuur.

Maaslijn
Maar die
Maaslijn zit wel aan zijn maximale capaciteit, zo erkent het provinciebestuur. Dat verandert pas binnen enkele jaren als de geplande elektrificatie ervan klaar is. Het provinciebestuur zegt verder dat de 'reizigersaantallen steeds in de gaten worden gehouden en dat daar waar mogelijk op wordt ingespeeld.'

Daarbij wordt nauw samengewerkt met de provincies Gelderland en Noord-Brabant.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen