Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie erkent OV-problemen en treft maatregelen

Geplaatst opmaandag 16 april 2018 - 17:06

Het provinciebestuur erkent dat er problemen zijn met het openbaar vervoer vanuit de kop van Noord-Limburg naar Nijmegen.

Tegelijk is een aantal maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, zo is de strekking van het antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

Dichtslibben
Die partij had erop gewezen dat de wegen richting Nijmegen na Molenhoek steeds verder dicht slibben waardoor de bussen van lijn 83 tussen Venlo en Nijmegen steeds vaker in een file terecht komen.

Buffertijd
Volgens het provinciebestuur is vooral in de spits sprake van vertraging. Daarom is binnen de nieuwe dienstregeling al rekening gehouden met voldoende
buffertijd voor kleine vertragingen.

Lees ook: Zorgen over OV vanuit noorden provincie naar Nijmegen

Ook sluit buslijn 84 van Gennep naar station Boxmeer volgens de provincie 'naadloos' aan op de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen.

Alternatief
"Hierdoor vormt lijn 84 een goed alternatief voor reizigers die de combinatie van spoor-bus verkiezen boven de busverbinding van lijn 83", aldus het provinciebestuur.

Maaslijn
Maar die
Maaslijn zit wel aan zijn maximale capaciteit, zo erkent het provinciebestuur. Dat verandert pas binnen enkele jaren als de geplande elektrificatie ervan klaar is. Het provinciebestuur zegt verder dat de 'reizigersaantallen steeds in de gaten worden gehouden en dat daar waar mogelijk op wordt ingespeeld.'

Daarbij wordt nauw samengewerkt met de provincies Gelderland en Noord-Brabant.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen