Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie en DSM willen bodemonderzoek onder hoofdkantoor

Geplaatst opwoensdag 22 maart 2017 - 18:40

Het provinciebestuur en DSM willen dat er snel een bodemonderzoek wordt gestart onder het DSM-hoofdkantoor in Heerlen.

Ze dringen daarop aan bij minister Henk Kamp, zo meldt De Limburger.

Bodem
Aanleiding is de ontruiming woensdagochtend van het kantoorpand, nadat de bodem enkele millimeters bewoog. ​​De bijna 100 mensen die in dat deel van het gebouw werken, krijgen de komende maanden zo lang een andere werkplek.

Lees ook: Bodem beweegt: ontruiming van DSM-hoofdkantoor

Verzakkingen
De provincie wil nu dat er vaart wordt gezet achter de afspraken die eind vorig jaar zijn gemaakt in het kader van het onderzoek naar de effecten van mijnschade. Zo moeten mogelijke verzakkingen, zoals in 2011 bij het nabijgelegen winkelcentrum 't Loon, worden voorkomen.

Opschieten
"Bij DSM worden in opdracht van het bedrijf zelf de veranderingen in de bodem gemeten. Daardoor heeft men nu tijdig kunnen ingrijpen", zegt gedeputeerde Daan Prevoo tegen de krant. "Ons appel is: opschieten."

DSM heeft de metingen uitgebreid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

DSM weigert bijdrage aan noodfonds mijnschade
Onderzoek: geen gevaar door stijgend mijnwater
Kamp: opvolgers mijnen hadden schade moeten meebetalen
PvdA-gedeputeerde: gesteggel over noodfonds mijnen stoppen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen