Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie en bedrijven tekenen Limburgs Energie Akkoord

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 16:57

Er komt definitief een Limburgs Energie Akkoord. Op 20 februari wordt dat ondertekend door de provincie en zestien Limburgse bedrijven die veel energie verbruiken.

Onder meer bedrijven als de papierfabrieken Smurfit Kappa in Roermond en Sappi in Maastricht ondertekenen het akkoord. Ook bedrijventerrein Chemelot, met onder meer fabrieken van DSM en Sabic, doet mee.

Lees ook: Limburgse grootverbruikers willen energieakkoord sluiten

Vrijwillig
Het gaat bij het akkoord om vrijwillige samenwerking en uitwisseling van kennis om de CO2-uitstoot terug te dringen. "Het legt geen wettelijke verplichtingen op", zo schrijft SP-gedeputeerde Daan Prevoo aan het Limburgs Parlement.

Energiebesparing
Volgens de gedeputeerde is er bij de bedrijven onder andere behoefte aan projecten op het gebied van energiebesparing. Ook willen ze restwarmte gebruiken in het eigen productieproces of eigen gebouwen.
De provincie ziet voor zichzelf vooral een ondersteunende rol weggelegd in het ontwikkelen van initiatieven, maar sluit zeker niet uit dat zij ook meebetaalt aan concrete projecten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen