Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie en bedrijven tekenen Limburgs Energie Akkoord

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 16:57

Er komt definitief een Limburgs Energie Akkoord. Op 20 februari wordt dat ondertekend door de provincie en zestien Limburgse bedrijven die veel energie verbruiken.

Onder meer bedrijven als de papierfabrieken Smurfit Kappa in Roermond en Sappi in Maastricht ondertekenen het akkoord. Ook bedrijventerrein Chemelot, met onder meer fabrieken van DSM en Sabic, doet mee.

Lees ook: Limburgse grootverbruikers willen energieakkoord sluiten

Vrijwillig
Het gaat bij het akkoord om vrijwillige samenwerking en uitwisseling van kennis om de CO2-uitstoot terug te dringen. "Het legt geen wettelijke verplichtingen op", zo schrijft SP-gedeputeerde Daan Prevoo aan het Limburgs Parlement.

Energiebesparing
Volgens de gedeputeerde is er bij de bedrijven onder andere behoefte aan projecten op het gebied van energiebesparing. Ook willen ze restwarmte gebruiken in het eigen productieproces of eigen gebouwen.
De provincie ziet voor zichzelf vooral een ondersteunende rol weggelegd in het ontwikkelen van initiatieven, maar sluit zeker niet uit dat zij ook meebetaalt aan concrete projecten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen