Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie en bedrijven tekenen Limburgs Energie Akkoord

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 16:57

Er komt definitief een Limburgs Energie Akkoord. Op 20 februari wordt dat ondertekend door de provincie en zestien Limburgse bedrijven die veel energie verbruiken.

Onder meer bedrijven als de papierfabrieken Smurfit Kappa in Roermond en Sappi in Maastricht ondertekenen het akkoord. Ook bedrijventerrein Chemelot, met onder meer fabrieken van DSM en Sabic, doet mee.

Lees ook: Limburgse grootverbruikers willen energieakkoord sluiten

Vrijwillig
Het gaat bij het akkoord om vrijwillige samenwerking en uitwisseling van kennis om de CO2-uitstoot terug te dringen. "Het legt geen wettelijke verplichtingen op", zo schrijft SP-gedeputeerde Daan Prevoo aan het Limburgs Parlement.

Energiebesparing
Volgens de gedeputeerde is er bij de bedrijven onder andere behoefte aan projecten op het gebied van energiebesparing. Ook willen ze restwarmte gebruiken in het eigen productieproces of eigen gebouwen.
De provincie ziet voor zichzelf vooral een ondersteunende rol weggelegd in het ontwikkelen van initiatieven, maar sluit zeker niet uit dat zij ook meebetaalt aan concrete projecten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen