Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie en bedrijven tekenen Limburgs Energie Akkoord

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 16:57

Er komt definitief een Limburgs Energie Akkoord. Op 20 februari wordt dat ondertekend door de provincie en zestien Limburgse bedrijven die veel energie verbruiken.

Onder meer bedrijven als de papierfabrieken Smurfit Kappa in Roermond en Sappi in Maastricht ondertekenen het akkoord. Ook bedrijventerrein Chemelot, met onder meer fabrieken van DSM en Sabic, doet mee.

Lees ook: Limburgse grootverbruikers willen energieakkoord sluiten

Vrijwillig
Het gaat bij het akkoord om vrijwillige samenwerking en uitwisseling van kennis om de CO2-uitstoot terug te dringen. "Het legt geen wettelijke verplichtingen op", zo schrijft SP-gedeputeerde Daan Prevoo aan het Limburgs Parlement.

Energiebesparing
Volgens de gedeputeerde is er bij de bedrijven onder andere behoefte aan projecten op het gebied van energiebesparing. Ook willen ze restwarmte gebruiken in het eigen productieproces of eigen gebouwen.
De provincie ziet voor zichzelf vooral een ondersteunende rol weggelegd in het ontwikkelen van initiatieven, maar sluit zeker niet uit dat zij ook meebetaalt aan concrete projecten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen