Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie draagt ruim zes ton bij aan woningbouw Maastricht

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 16:29

De provincie draagt 620.000 euro bij aan woningbouwprojecten in Maastricht en aan herinrichting van de openbare ruimte.

Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Gert-Jan Krabbendam van Maastricht (GroenLinks) hebben woensdag digitaal hun handtekening gezet onder een overeenkomst daarover.

172 woningen
Het gaat minimaal om 172 woningen voor verschillende doelgroepen in de wijken Caberg (de voormalige zogeheten Pisbakkenbuurt) en Wittevrouwenveld, bij de Groene Loper. Dat is de voormalige A2-traverse In de wijk De Heeg - waar veel winkelleegstand is - wordt de openbare ruimte opgeknapt en groener gemaakt.

Beweging in woningmarkt
Gedeputeerde Dritty noemt het voor de provincie van groot belang dat er beweging komt in de woningmarkt. "De projecten in Maastricht zorgen niet alleen voor doorstroming maar dragen ook bij aan de bevordering van de leefbaarheid in de kernen", aldus Dritty. "Het is mooi om te zien dat de woningen ook verduurzaamd worden. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten."

Miljoenen
Met de bijdrage van de provincie wordt een totale investering van ruim 16 miljoen mogelijk in de drie betreffende wijken. "Ik ben trots dat we samen met de provincie en marktpartijen kunnen investeren in een leefbare en veilige woon- en leefomgeving van onze inwoners", zo zegt wethouder Krabbendam. "Tevens kunnen we hiermee voorzien in een uitbreiding van sociale woningbouw waaraan een grote behoefte is."

Provinciaal potje
Maastricht is de negende gemeente waarmee de provincie een dergelijke overeenkomst sluit. Dinsdag was dat nog het geval met Horst aan de Maas. Eerder gebeurde dat al met Peel en Maas, Simpelveld, Beesel, Venray, Voerendaal, Vaals en Landgraaf. De provincie heeft een potje van 25 miljoen euro beschikbaar om de kwaliteit van centra te verbeteren.

Daarbij gaat het om het versnellen van goede woningbouwplannen en een verbetering van de woon- en leefomgeving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen