Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie deelt zorgen PVV over salafisme in Limburg

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 14:56

Het provinciebestuur deelt de zorgen van de PVV over salafistische moskee- en weekendscholen. Tegelijkertijd stelt het bestuur dat het lastig is actie te ondernemen, omdat het geen bevoegdheden heeft op dit gebied.

De PVV in het Limburgs Parlement had in schriftelijke vragen erop aangedrongen om te onderzoeken wat op provinciaal niveau kan worden gedaan tegen dergelijke scholen, zoals die van de Stichting As-Sunnah in Maastricht.

Afkeren
De partij reageerde op een onderzoek onder 50 scholen van het televisieprogramma Nieuwsuur en de krant NRC. Volgens het onderzoek krijgen kinderen geleerd dat ze zich moeten afkeren van de Nederlandse maatschappij en de democratische rechtsstaat. Ook zou geweld tegen bijvoorbeeld ongelovigen en aanhangers van andere godsdiensten geoorloofd zijn.

Beschermen
Het provinciebestuur is van mening dat 'dit niet past binnen Limburg als open, inclusieve en participatieve samenleving'. Ook wil het bestuur de beginselen van onze rechtsstaat en mensenrechten beschermen en ondermijning hiervan niet toe te staan.

Geen zicht
Toch kan het provinciebestuur zelf weinig ondernemen, omdat het niet over dit onderwerp gaat. Daarom heeft het ook geen zicht op de precieze situatie in Limburg. Wel meldt het provinciebestuur contact te houden met Limburgse gemeenten 'waar onrust leeft omtrent islamitisch (weekend)onderwijs'.

Gesprek met minister
De PVV had het provinciebestuur ook gevraagd om met minister Arie Slob (ChristenUnie) de kwestie te bespreken. Het provinciebestuur wil echter eerst de antwoorden op vragen over het onderwerp uit de Tweede Kamer afwachten om vervolgens 'te bepalen welk overleg gewenst is'.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen