Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie deelt zorgen PVV over salafisme in Limburg

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 14:56

Het provinciebestuur deelt de zorgen van de PVV over salafistische moskee- en weekendscholen. Tegelijkertijd stelt het bestuur dat het lastig is actie te ondernemen, omdat het geen bevoegdheden heeft op dit gebied.

De PVV in het Limburgs Parlement had in schriftelijke vragen erop aangedrongen om te onderzoeken wat op provinciaal niveau kan worden gedaan tegen dergelijke scholen, zoals die van de Stichting As-Sunnah in Maastricht.

Afkeren
De partij reageerde op een onderzoek onder 50 scholen van het televisieprogramma Nieuwsuur en de krant NRC. Volgens het onderzoek krijgen kinderen geleerd dat ze zich moeten afkeren van de Nederlandse maatschappij en de democratische rechtsstaat. Ook zou geweld tegen bijvoorbeeld ongelovigen en aanhangers van andere godsdiensten geoorloofd zijn.

Beschermen
Het provinciebestuur is van mening dat 'dit niet past binnen Limburg als open, inclusieve en participatieve samenleving'. Ook wil het bestuur de beginselen van onze rechtsstaat en mensenrechten beschermen en ondermijning hiervan niet toe te staan.

Geen zicht
Toch kan het provinciebestuur zelf weinig ondernemen, omdat het niet over dit onderwerp gaat. Daarom heeft het ook geen zicht op de precieze situatie in Limburg. Wel meldt het provinciebestuur contact te houden met Limburgse gemeenten 'waar onrust leeft omtrent islamitisch (weekend)onderwijs'.

Gesprek met minister
De PVV had het provinciebestuur ook gevraagd om met minister Arie Slob (ChristenUnie) de kwestie te bespreken. Het provinciebestuur wil echter eerst de antwoorden op vragen over het onderwerp uit de Tweede Kamer afwachten om vervolgens 'te bepalen welk overleg gewenst is'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen