Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie deelt zorgen PVV over salafisme in Limburg

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 14:56

Het provinciebestuur deelt de zorgen van de PVV over salafistische moskee- en weekendscholen. Tegelijkertijd stelt het bestuur dat het lastig is actie te ondernemen, omdat het geen bevoegdheden heeft op dit gebied.

De PVV in het Limburgs Parlement had in schriftelijke vragen erop aangedrongen om te onderzoeken wat op provinciaal niveau kan worden gedaan tegen dergelijke scholen, zoals die van de Stichting As-Sunnah in Maastricht.

Afkeren
De partij reageerde op een onderzoek onder 50 scholen van het televisieprogramma Nieuwsuur en de krant NRC. Volgens het onderzoek krijgen kinderen geleerd dat ze zich moeten afkeren van de Nederlandse maatschappij en de democratische rechtsstaat. Ook zou geweld tegen bijvoorbeeld ongelovigen en aanhangers van andere godsdiensten geoorloofd zijn.

Beschermen
Het provinciebestuur is van mening dat 'dit niet past binnen Limburg als open, inclusieve en participatieve samenleving'. Ook wil het bestuur de beginselen van onze rechtsstaat en mensenrechten beschermen en ondermijning hiervan niet toe te staan.

Geen zicht
Toch kan het provinciebestuur zelf weinig ondernemen, omdat het niet over dit onderwerp gaat. Daarom heeft het ook geen zicht op de precieze situatie in Limburg. Wel meldt het provinciebestuur contact te houden met Limburgse gemeenten 'waar onrust leeft omtrent islamitisch (weekend)onderwijs'.

Gesprek met minister
De PVV had het provinciebestuur ook gevraagd om met minister Arie Slob (ChristenUnie) de kwestie te bespreken. Het provinciebestuur wil echter eerst de antwoorden op vragen over het onderwerp uit de Tweede Kamer afwachten om vervolgens 'te bepalen welk overleg gewenst is'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen